Politie houdt verkeersmaniak aan

dinsdag 21 maart 2017

Alkmaar - De politie heeft maandagavond na een gevaarlijke achtervolging met hulp van politiehond Loki een 34-jarige man uit Heiloo aangehouden.

De politie kreeg rond 20.40 uur een melding dat er een auto met twee verschillende kentekenplaten over de Rietdekkerstraat reed. Op de Scheepmakerstraat zagen agenten de man rijden, aangezien hij het stopteken negeerde door meer gas te geven werd de achtervolging ingezet. Meerdere eenheden waren inmiddels ter plaatse om de uitvalswegen te blokkeren en de verdachte aan te kunnen houden. Op de Scheepmakerstraat schampte hij een politieauto en een geparkeerde camper. Roekeloos en met hoge snelheid reed hij in de richting van de Glazenierstraat, waar hij vermoedelijk bewust inreed op een politieauto. Hij vluchtte te voet verder en stuitte op de Kanaaldijk op agenten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, maar toen diensthond Loki de man blaffend toesprak gaf hij zich gelijk over.

Op het bureau bleek dat de 34-jarige man uit Heiloo niet in het bezit was van een rijbewijs, hij onder invloed van zowel alcohol als drugs was en ook de auto van diefstal afkomstig was. Daarnaast wordt onderzocht of hij daadwerkelijk doelbewust inreed op de agenten.

2017057277

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerhugowaard | 112 alarmeringen Heerhugowaard | Goedkoop Tanken in Heerhugowaard | Supermarkten in Heerhugowaard | Weerbericht Heerhugowaard